Program leírás 

A nőket és férfiakat azonos jogok illetik meg, ezért azonos lehetőségeket kell hogy élvezzenek a társadalomban. Ennek ellenére politikai és társadalmi kihívások rendszeresen gördítenek akadályokat a nők politikai döntéshozatali folyamatokban történő arányosabb és aktívabb részvétele elé, ami gyakran messzemenő negatív következményekkel jár a nők számára egyéni és társadalmi szinten is. Reflektálva e kihívásokra, a German Marshall Fund of the United States Engaging Central Europe programja pályázati felhívást tesz közzé. A pályázat célja olyan, elsősorban nőjogi civil szervezetek és projektjeik támogatása, melyek célja a nők nyilvános társadalmi vitában és demokratikus folyamatokban való aktívabb részvételének támogatása Magyarországon.    

Pályázó szervezetek, csoportok köre 

A támogatásra a nők közéleti részvételének támogatásában már tapasztalattal rendelkező, Magyarországon bejegyzett, jogi személyiséggel rendelkező szervezetek pályázhatnak rövid- és középtávú (4-12 hónap hosszúságú) projektekkel. A pályázható támogatás értéke $10,000 - $20,000

Előnyben részesülnek a pályázatok, melyek: 

  • A társadalmi tudatosság növelése által vagy oktatási projektek segítségével kívánják előmozdítani a nők aktívabb társadalmi szerepvállalását; 

  • Innovatív megoldások által kívánják előmozdítani a nők részvételét a társadalmi vitákban, politikai döntéshozatali folyamatokban, valamint a szakpolitikai folyamatok ellenőrzésében helyi, regionális vagy országos szinten; 

  • Új társadalmi célcsoportokat vagy aktivistákat mobilizálnak vagy relatíve új társadalmi igényekre reflektálnak; 

  • Eredményeik fenntarthatóak; 

  • Előmozdítják a különböző típusú civil szereplők közti együttműködést és erősítik a demokratikus szereplők közötti hálózatokat. 

  • Vidéki közösségek érdekeinek előmozdítására vagy a nagy városi központokon kívüli célcsoportok mobilizációjára törekednek. 

Pályázati folyamat 

A pályázati űrlapok beküldésének határideje 2023. május 15.  A pályázatokat az [email protected] E-mail címre kell beküldeni. Az érvényes pályázatokhoz az alábbi nyomtatványok hiánytalan kitöltése kötelező: 

A sikeres pályázati projektek végrehajtása ideális esetben 2023. szeptember 1-jével kezdődik. Indokolt esetben eltérés lehetséges. Ha többet szeretne megtudni civiltársadalom fejlesztő és demokráciaépítő munkánkról, kérjük látogassa meg a https://www.gmfus.org/grants/engaging-central-europe weboldalt, vagy lépjen kapcsolatba velünk az [email protected] e-mail címen. 

 

 

Program Experts

Program Experts